Skip to main content

Simplificarea procesului de înregistrare a produselor în Registrul de Ambalaje SGR, pentru producători și importatori

Vă informăm că RetuRO a luat măsuri pentru a simplifica procesul de înregistrare a produselor în Registrul Ambalajelor SGR. În urma feedback-ului primit, am decis să facem această tranziție cât mai ușoară și mai eficientă posibil. În acest sens, RetuRO va renunța la cerința de a furniza mostre fizice pentru produsele a căror înregistrare a fost solicitată înainte de intrarea în vigoare a Sistemului de Garanție-Returnare (30 noiembrie, 2023). 

În schimb, ca un serviciu opțional gratuit, RetuRO se oferă să testeze etichetele și codurile de bare SGR pentru producători înainte de data de 30 noiembrie, când intră în vigoare noile reguli. Acest serviciu suplimentar se va concentra pe verificarea lizibilității codurilor de bare și pe compararea acestora cu baza de date a Registrului Ambalajelor, pentru a confirma recunoașterea și potrivirea cu detaliile relevante ale produsului. 

Vă rugăm să rețineți că acest serviciu testează doar atributele codurilor de bare și nu poate face determinări privind caracteristicile fizice ale ambalajelor SGR. Prin urmare, vă îndemnăm să vă asigurați că datele introduse în Registrul Ambalajelor reflectă cu exactitate atributele fizice ale ambalajelor SGR pentru produsele voastre.

înregistrare ambalaje